Beautylife

FACE TREATMENTS

Wat is spray-tan?
Wij geloven in dit slimme alternatief voor de zon. Omdat het, in tegenstelling tot zonnen en de zonnebank, goed is voor je huid. Het geeft je in korte tijd een prachtig bruine teint te hullen en tevens je huid intensief te verzorgen.
Omdat het (voor de Benelux) een relatief nieuwe techniek is, vertellen wij je graag meer over de behandeling.
 Je bent hiervoor van harte welkom in de salon.

De vloeistof die je een mooie bruine kleur gaat geven is DHA (Dihydroxyacetone), deze stof wordt gewonnen uit suikerriet. Het percentage DHA bepaalt je kleur. DHA gaat een reactie aan met de bovenste laag van je huid en kleurt deze bruin, dit proces duurt een aantal uren. Afhankelijk van de vloeistof die je kiest douche je jezelf na een aantal uren en zie je het definitieve eindresultaat wat 5 tot 10 dagen zichtbaar blijft. De kleur vervaagt omdat je dode huidcellen verliest, bij de een gaat dit proces sneller dan bij de ander.

Spray-tan vloeistof wordt verneveld op je huid met een spray-tan gun. Je neemt plaats in een speciale spray-tan tent en door middel van het aannemen van verschillende poses wordt de spray-tan over de huid verdeeld.

Een spray-tan is voor bijna iedereen geschikt maar er zijn een paar uitzonderingen; bij zwangerschap, psoriasis, eczeem en wondjes kan er beter niet worden gesprayd.

In onze salon maken wij het gebruik van het merk TanTruth. Dit merk is vrij van parabenen, alcohol en minerale oliën, en verrijkt met huidverzorgende ingrediënten zoals Jojoba-olie, Shea Butter en Avocado-olie. Zo wordt je huid mooi en bruin en tevens intensief verzorgt. Tantruth maakt het mogelijk om drie verschillende tinten te creëren; light, medium en dark.


Prijs

Benen

 (deelbehandeling)

Bovenlichaam

gezicht & decolleté, armen (deelbehandeling)

Fullbody

(gehele lichaam)

 

THE PROFESSIONAL 9% - MEDIUM
Deze vloeistof bevat 9% DHA en creëert een medium kleur met een inwerktijd van minimaal 6 uur.

THE PROFESSIONAL 13% - DARK
Deze vloeistof bevat 13% DHA en creëert een donkere kleur met een inwerktijd van minimaal 6 uur.

THE FAST TAN
Deze vloeistof maakt het mogelijk om binnen korte tijd de mooiste tinten te creëren. De intensiteit is afhankelijk van het moment dat je onder de douche stapt.

 • Light: douchen na 2 uur
 • Medium: douchen na 3 uur
 • Dark: douchen na 4 uur

Duo-behandeling 
Fullbody 

van € 58,00 

Abonnement 6 keer

van €174,= 

Abonnement 12 keer

van € 348,=

 

 

 

 

 

 

Wat maakt deze Spray Tan zo bijzonder?

 • *Gezonde en veilige tanning zonder blootstelling aan schadelijke UV-stralen van zon of zonnebank
 • *Droogt snel en zonder vlekken
 • *Verschillende tinten te creëren; light, medium en dark.
 • *Definitieve eindresultaat wat 5 tot 10 dagen zichtbaar blijft
 • *Geschikt voor alle huidtypen
 • *Geeft een puur en egaal resultaat, dus geen worteleffect
 • *Natuurlijke en voedende ingrediënten, waaronder Jojoba-olie, Shea Butter en Avocado-olie
 • *Dermatologisch getest en vrij van parabenen, alcohol en minerale oliën

VRAAG & ANTWOORD

Op de dag van de tanning: Gebruik op de dag van de tanning geen vloeibare make-up, dagcréme, bodylotion, parfum of deodorant zodat de huidcellen 100% droog en schoon zijn. Oogmake-up mag blijven zitten.
Draag donkere loszittende kleding na de tanning omdat de vloeistof in beginsel nog wat af kan geven.

Nabehandeling: De tanninglotion droogt gedurende het aanbrengen, maar het heeft tijd nodig om op de huidcellen te verkleuren. Daarom adviseren wij u niet te douchen tot 6 uur na de tanning! Vermijd transpiratie (dus ook sporten) tot na de eerste douche. Om de kleur goed te behouden adviseren wij om tijdens de douche een hydraterende douchegel of olie te gebruiken, en na het douchen een extra hydraterende bodylotion. Bij regen is het altijd verstanding om een paraplu mee te nemen!


Hoe gaat een spray tan behandeling precies?

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.Tijdens je afspraak bepaal je in overleg met de specialiste welke tint het beste bij je past. Je kunt ook kiezen voor een deelbehandeling; alleen benen of alleen bovenlichaam:gezicht&decollete, armen.

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 9% tot 13% verwerkt in tanning vloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA (in het Engels) op Wikipedia.

Waar vindt een spray tanning behandeling plaats?

Behandeling vindt vaak plaats in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in de salon, in een spray tanning tent.

Je bepaald zelf wat je draagt tijdens de spray-tan. Dit kan een bikini zijn of donker ondergoed, topless of met bovenstukje; wat je zelf prettig vindt. Na een wasbeurt is je kleding dan weer schoon. Voor een streeploos resultaat is het echter aan te raden alleen je ondergoed of onderbroek aan te houden.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een spray tan?

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig).

Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.

Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Wat kan ik doen om het effect na de spray tan zo lang mogelijk te behouden?

Douchen en/of baden: wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Wacht na de behandeling minimaal 6 uur met douchen. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Transpiratie: ook dien je – na de sessie – intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden.

Crème: om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtinbrengende crème
(zoals "The Prolonger" Tan Enhancing Body Moisturiser 250 ml, speciaal ontwikkeld door dit spray tanning merk) op de gebruinde huid aan te brengen.

Is spray tanning voor iedereen geschikt?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden (meer hierover verderop in de vragenlijst op deze pagina) Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spray tan?

De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 10 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtherstellende crème, en gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel. Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid ‘ragt’.

Kan ik na het gebruik van spray tanning in de zon?

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De  werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een spray tan boeken?

Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. 

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spray tan boek?

Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Na hoeveel dagen kan ik weer een spray tan ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

Word ik niet oranje van spray tanning? Ik wil wel een natuurlijk effect…

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!
Er zijn verschillende vloestoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Vraag je specialiste naar de mogelijkheden en benoem het effect dat je wilt bereiken.

Waarom word ik bruiner van spray tanning, dan van zelfbruinende producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 9% tot 13%.

Ik ben zwanger. Is spray tanning veilig voor mij?

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.

Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze self tan-oplossingen, maar wij raden dat je geen spray tan behandeling moeten ondergaan tijdens het eerste trimester van een zwangerschap. Na deze periode raden wij je aan een arts toestemming te vragen alvorens een spray tan te boeken.

Wel is het zeer zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV stralen).