Beautylife

FACE TREATMENTS

                               Tips voor sexy lippen.
Zelfs met onberispelijke make-up voelen de meeste vrouwen zich niet compleet totdat hun lippen omlijnd, glanzend en gekleurd zijn .Lippen hebben geen enkele bescherming tegen kou of uitdroging, omdat de huid van lippen geen talg bevat en een zeer fijne vetstructuur heeft. Dagelijkse bescherming is de sleutel van sexy lippen. Zonder hydrateren is het krijgen van de perfecte mond onmogelijk. Daarom zou u een lippenbalsem vol hydraterende bestanddelen, zoals shea-butter of glycerine, beschermende planten en extracten moeten gebruiken. Bescherm je lippen tegen de zon. Omdat er in lippen een minimale hoeveelheid melanine (kleurpigmenten) aanwezig is, hebben je lippen geen natuurlijke bescherming tegen de zon. Gebruik dus altijd een lippenbalsem met beschermingsfactor 20 onder je lippenstift en herhaal dit regelmatig gedurende de dag
                      Wat, wanneer, hoeveel?
 Een goed geoliede beautyroutine houdt je huid gegarandeerd langer jong:
 * 2 keer per dag: Reinig 's morgens en 's avonds je huid met een reinigingsmelk of gel,
reiniging afsluiten met een lotion * 2 keer per dag: Gebruik na het reinigen ’s morgens en s`avonds een oogcrème en serum. Laat het product goed indringen voor je make-up of fond de teint aanbrengt. * 1 keer per dag dagcreme en s`avonds nachtverzorging * 1 keer per week: Scrub met een zeer zacht product. Maak licht masserende bewegingen en spoel af met lauw water. * 1 of 2 keer per week: Masker dat goed past bij uw huidtype en seizoen. * 1 keer per week: Epileer je wenkbrauwen. Teken eerst de goede vorm met een bruin potlood, de haartjes die overblijven, pluk je weg. * 2 keer per maand: Vijl je nagels en duw je nagelriemen zachtjes terug.* 1 keer per maand: Gun jezelf een professioneel uitgebreide gezichtsverzorging .* 1 keer per jaar: Laat elk jaar bij de dermatoloog een check-up doen van je huid op verdachte sproetjes, moedervlekjes en huidverkleuringen die zouden kunnen wijzen op een melanoom.
               Hoe is zonnebrand te voorkomen?
 Om zonnebrand te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je huid goed beschermd is. Een goede bescherming van de huid betekent een goede bescherming tegen UVA en UVB stralen. Een aantal belangrijke adviezen zijn: *Gebruik Vision™ All Day Sun Protection. Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon het felst. Deze periode kun je beter niet zonnebaden. *Laat je huid geleidelijk aan de zon wennen. *Draag beschermende kleding zoals een hoed of pet met zonneklep, een shirt met lange mouwen, een lange broek en een zonnebril. Natte kleding laat trouwens meer straling door dan droge kleding. Bij een heldere lucht, sneeuw, water of zand wordt straling gereflecteerd, waardoor deze sterker op je huid werkt. 
*Bescherm je huid tegen UVA ÉN UVB straling. Parasols en bewolking laten UV stralen door,  dus ook dan kan bescherming nodig zijn. *Gun je huid rust en blijf eens een dag uit de zon. De hoeveelheid UV hangt niet af van de temperatuur.-Hoog in de bergen is er veel meer UV dan op zeeniveau omdat de straling een minder lange weg door de dampkring hoeft af te leggen. Voor mensen die houden van berg- en/of wintersport is het zeer belangrijk om te zorgen voor een goede bescherming.-Cosmetica kan onder invloed van UV vervelende huidreacties opleveren. *Verwijder daarom alle cosmetica (oogschaduw, lippenstift, deodorant enz.) voor je gaat zonnen. Doe dat ook als u bruiningsapparatuur gaat gebruiken.-*Zon en alcohol gaan slecht samen. Als je gaat zonnen kun je beter geen alcohol gebruiken. Alcohol verwijdt de bloedvaten nog eens extra. Dit kan zonnebrand verergeren. *Blijf jezelf ook beschermen als je eenmaal bruin bent. 
Een bruine huid beschermt namelijk niet volledig tegen de negatieve effecten op lange termijn.
Vision All Day Sun Protection SPF 20
• Bevat 1 hoogwaardig UVA filter en 2 hoogwaardige UVB filters
• UVB bescherming: SPF 16 volgens Colipa
• UVA bescherming: 93 % volgens de Australische Standaard
• Door dermatologen, schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten geadviseerd Optimale bescherming door LyphaZome™ Technology
• Is 8 uur actief (zie huidtype en gebruiksadvies)
• Water- en actionproof
• Werkt verzachtend en hydraterend
• Zorgt voor een geleidelijke bruining van de huid
• Plakt niet en is niet vet
• Is ongeparfumeerd Vision™ All Day Sun Protection: verzorgend & hydrate rend. 
Naast de bescherming tegen de zon wordt je huid beschermd tegen uitdroging en vroegtijdige veroudering (rimpelvorming) door de toevoeging van Aloë Vera en Vitamine E. Vision™ is ook geschikt voor de extra gevoelige huid. Alle Vision™ producten zijn ongeparfumeerd en geschikt voor mensen met een extra gevoelige huid, voor mensen met aanleg voor zonne-allergie en voor mensen die bepaalde dermatologische behandelingen hebben ondergaan (bijv. met laser). Voor babies en jonge kinderen wordt geadviseerd SPF 28 te gebruiken.
Hoezo huidveroudering?
 De huid bestaat uit verschillende lagen. Om huidveroudering te bestrijden, concentreert de wetenschap zich vooral op de opperhuid (of epidermis) en de lederhuid (of dermis), die vlak onder de opperhuid ligt.
 De oorzaken en gevolgen van huidveroudering worden opgedeeld in twee categorieën:
- degene gelinkt aan onze leeftijd en onze genen
- degene gelinkt aan onze omgeving en onze levensstijl
 Het probleem: hoe ouder we worden - hoe minder bloedvaten onze huid bevat, zodat de voedingsstoffen die via het bloed worden vervoerd onze huid moeilijker kunnen bereiken. Oplossing: De bloedcirculatie extra stimuleren, of andere manieren zoeken om onze huid te voeden met essentiële bouwstoffen. - hoe minder collageen we aanmaken. In een gezonde huid bestaat 70 procent van het droge gewicht uit collageen, een bindweefsel dat de huid stevigheid biedt.  Oplossing: De afbraak van collageen tegenhouden en de collageenproductie reactiveren.
- hoe minder elastine we aanmaken. Elastine geeft onze huid veerkracht, 
zodat ze weer in de plooi valt na bijvoorbeeld een lachbui. 
Oplossing: De verdwenen elastine en het verloren vormgeheugen herstellen.
- hoe minder talgklieren onze huid bezit, waardoor deze alsmaar droger aanvoelt. 
Oplossing: De huid hydrateren.
 Wat kunnen we zelf doen? 
Onze huid optimaal verzorgen met crèmes boordevol revolutionaire ingrediënten. Deze crèmes zijn al nuttig vanaf jonge leeftijd. Want terwijl de schoonheidsindustrie vroeger vooral bestaande tekenen van ouderdom probeerde weg te gommen, poogt ze nu schade aan de huid te voorkomen, zodat rimpels en huidverzakkingen pas op veel latere leeftijd verschijnen.
Regelmatig smeren is dus de boodschap, maar we kunnen ook onze levensgewoontes onder de loep nemen. 
Enkele tips:
- Gebruik (zelfs op een bewolkte dag) een crème met een SPF, die de huid beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon. UV-licht sloopt collageen en elastine, maar bevordert ook de vorming van bruine ouderdomsvlekken.
- Stop met roken. Ook deze ongezonde gewoonte vertaalt zich snel in een slappe, verrimpelde huid.
- Schep een extra portie fruit of groenten op. Hun voedingsstoffen vormen antioxidantencocktails, die de schadelijke vrije radicalen in de huid neutraliseren.
- Neem voldoende nachtrust, want 's nachts kan de huid haar batterijen weer opladen
Wat doe je tegen wallen en kringen?
 Wallen en kringen rond de ogen geven een vermoeide indruk. Lees hier hoe je ze kunt voorkomen en wegwerken. 
 Kringen
Met kringen bedoelen we de blauwbruine kleur onder de ogen. Vaak heeft het te maken met een dunne huid in deze zone en zorgen je aders voor deze kleur. Er bestaan veel crèmes die beweren het probleem te verhelpen, maar hebben meestal weinig resultaat. De enige oplossing is genoeg make-up. Je schaft je dus best een goede camouflagestick aan. Je hebt hier verschillende schakeringen in en het is belangrijk dat je een stick kiest die het best bij je huidskleur past. 
 Wallen
Wallen zijn verdikkingen of 'zakken' onder de ogen. Met het verouderen wordt de huid in de oogzone minder elastisch. Hierdoor gaat deze zone zich vullen met vet. Wallen kun je niet camoufleren. Wel kunnen crèmes op basis van cafeïne een invloed hebben op de vetophoping en voor verbetering zorgen. Ook een chirurgische ingreep, een ooglidoperatie bijvoorbeeld, werkt wallen weg.
 Voorkomen
Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Als je je ogen goed verzorgt, kan je het ontstaan van wallen wat uitstellen. 
- Verzorg je huid zo goed mogelijk.
- Stress is slecht voor je huid. Zorg dus voor voldoende ontspanning om te ontstressen.
- Slaap voldoende.
- Verwijder steeds je make-up voor je gaat slapen.
- Gebruik dagelijks nachtcrème.
- Als je rookt, is het aangeraden te stoppen. Je merkt al na enkele weken dat je huid weer tot leven komt. 
 Instant redmiddel
Heb je stevige wallen na een avondje uit of slechte nachtrust? Dan kan een koud washandje of een ijsblokje je probleem verhelpen. De koude laat je bloedvaten samentrekken en zo wordt het vocht langzaam afgevoerd. Verder kan je je bovenste ooglid een fel kleurtje geven om de aandacht af te leiden.
De dagelijkse schoonmaak
 We hebben het allemaal weleens gedaan. Meestal uit pure luiheid en een enkele keer uit ontoerekeningsvatbaarheid. Toch maakt het ons niet minder schuldig. We hebben het over de ergste beauty-zonde: je gezicht niet schoonmaken voor je gaat slapen! 
 Onthoud deze vuistregels:
1. Was altijd eerst je handen en dan pas je gezicht. Het is nutteloos bacteriën en vuil over te brengen van je handen naar je gezicht. 
2. Gebruik je vingertoppen om je make-up remover aan te brengen. Masseer het product goed in met cirkelvormige bewegingen. Een wattenschijfje maakt je huid wel schoon, maar 'breekt' het pigment van je make-up niet.  3. Overdaad schaadt: maak van het 'nootje' gel of crème gerust een erwtje. 
4. Als je de tere huid rondom je ogen wilt reinigen of er een product op wilt aanbrengen, doe het dan altijd met je ringvinger: het zal je verplichten uiterst voorzichtig te werk te gaan. 5. Laat je reinigingsmelk een tijdje inwerken voor je ze verwijdert. Je laat op die manier je make-up 'oplossen', wat je huid grondiger schoonmaakt.  6. Spoel je gezicht nooit af met te heet water: het opent je poriën, waardoor er weer vuil of bacteriën in geraken, wat dan weer mee-eters veroorzaakt...
Mannen langer voor spiegel dan vrouwen
 Mannen staan zo'n 2 minuten langer voor de spiegel dan vrouwen: 15 tegenover 13 minuten. Mannen houden zich vooral bezig met scheren, hun haar in model brengen en 'het aanbrengen van smeersels', aldus Gilette dat het onderzoek liet uitvoeren.
 In Duitsland staan de mannen het langst voor de spiegel (24 minuten). Ze laten daarmee de Spaanse, Portugese en Italiaanse mannen ver achter zich. De Nederlandse man doet het met 15 minuten wel heel 'snel'. Hoe langer in de badkamer, betekent niet noodzakelijk 'best verzorgd'. Italiaanse mannen hebben 18 minuten nodig, om er als best verzorgde uit te komen.
Aloë Vera
Wat is het?
De dikke bladeren van de aloë-plant bevatten een heldere, frisse gel die sinds mensenheugnis wordt gebruikt op brandwonden, bij jeuk en huidirritatie.
 1. Wat claimt het te doen?
  De gel zou de wondheling bevorderen en irritaties kalmeren. Aloë wordt ook geregeld aanbevolen als inwendig middel, vooral voor mensen met ernstige problemen aan de ingewanden, zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.
  Wat is er bewezen?
  De uitwendige werking is door vele studies bewezen. Het aanbrengen van verse aloë-gel op huidletsels werkt kalmerend en verkoelend en stimuleert de wondgenezing, ook op huid die is beschadigd door bestraling. Over de inwendige werking is er meer discussie. Het is wel bewezen dat inwendig gebruik van aloë de bloedsuikerspiegel van diabetespatiënten helpt normaliseren. Er zijn aanwijzingen dat patiënten met darmziekten er baat bij kunnen vinden, maar meer onderzoek is nodig.
  Is het veilig?
  Ja, indien je pure aloë vera gel gebruikt en niets anders. Er is veel namaak op de markt.
Herken tijdig signalen huidkanker
 
19 mei is het 'Dag van het Melanoom', dat betekent dat je je gratis kunt laten screenen bij een dermatoloog. Maar grijp in voor het te laat is en wees zelf attent op de signalen van huidkanker.
 Agressief
Het melanoom is een van de meest agressieve vormen van huidkanker, meldt Euro Melanoma. Omdat ze makkelijker uitzaait naar andere organen via de bloedbaan en de lymfevaten, is een huidtumor gevaarlijk. Maar de ziekte is volledig te genezen als je er vroeg bij bent. Huidkanker komt vooral voor bij vrouwen, de benen zijn het meest getroffen. Bij mannen is de romp de gevaarlijkste zone.
 Ontdekken
Wil je de ziekte vroeg ontdekken, is het belangrijk te letten op vlekjes. Merk je een van de onderstaande dingen op, breng je best een bezoekje aan je dermatoloog.
 - Als het vlekje asymmetrisch is.
- Als het een grillige rand, een verhoging of een inkeping heeft.
- Als het vlekje verschillende kleurschakeringen heeft. Hieronder vallen verschillende tinten bruin, zwart, roze, rood en wit. 
- Als het vlekje groter is dan 6 mm. 
 Verandering
Als een pigmentvlekje van kleur verandert, ga je ook best langs de dermatoloog. Gebeurt dit snel, is dit zeker verdacht. Deze verandering kan op zeven verschillende vlakken gebeuren: 
 1. Verandering van afmeting
2. Verandering van vorm 
3. Verandering van kleur bij een bestaand letsel of het groeien van een nieuw vlekje
4. Het groter worden van de diameter, als die groter is dan 7 mm 
5. Ontsteking
6. Bloeding of zweervorming 
7. Het gevoeliger worden van het vlekje
 Je lichaam tegen de zon beschermen is de belangrijkste preventie bij huidkanker.